Krémové tekvicové rizoto

Krémové rizoto | sweetlifeofmimi.sk

Jednoduchý recept na skvelé rizoto s Hokkaido tekvicou a slaninovým čipsom sa vám bude hodiť nielen na jeseň.

40 min

Suroviny

1 kghokkaido tekvice
1 PLoleja
1 ČLrozmarínu
500 mlvývaru
100 ganglickej slaniny
2 ksmenších cibulí
4 strúčikycesnaku
100 mlbieleho vína
100 gstrúhaného parmezánu
50 gmasla
2 PLcream cheese
250 gryže

Postup

  1. Hokkaido vydlabte a nakrájajte (šupku môžete nechať, ale ja mám radšej bez), polejte 1 PL oleja, posoľte, pridajte rozmarín a pečte pri 200°C asi 25 minút. Rozmixujte s troškou vývaru na hustejšie pyré.
  2. Slaninu si dajte vypražiť do hrnca, v ktorom budete pripravovať rizoto, opečenú nechajte na papierovej kuchynskej utierke, aby zostala chrumkavá.
  3. Do vypečenej masti dajte nadrobno nakrájanú cibuľu, keď bude už opražená, pridajte aj cesnak. Nasypte ryžu, trochu opražte a zalejte vínom. Nechajte vypariť alkohol, pridajte tekvicové pyré a po naberačkách vývar.
  4. Varte na strednom plameni a často miešajte. Keď bude ryža hotová, pridajte cream cheese a odstavte. Na záver pridajte maslo a nastrúhaný parmezán. Podávajte so slaninovým čipsom.