Mäkkučké škoricové slimáky

Škoricové slimáky s polevou | sweetlifeofmimi.sk

Jemnučké kysnuté cesto, poriadna dávka voňavej škorice a skvelá poleva, vďaka ktorej sú tieto škoricové slimáky krásne vláčne!

90 min

Suroviny

230 gpolohrubej múky
270 ghladkej múky
275 mlmlieka
20 gdroždia
50 gmasla
50 gcukru
štipkasoli

Na náplň

100 gmasla
40 gcukru
40 gškorice

Na polevu

250 gmascarpone
30 gmasla
10 PLšľahačkovej smotany
2 PLpráškového cukru

Postup

  1. Z mlieka, cukru a droždia pripravte kvások. Múku zatiaľ zmiešajte s maslom, pridajte kvások a vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte asi hodinu kysnúť.
  2. Zatiaľ vymiešajte zmäknuté maslo s cukrom a škoricou. Môžete si pripraviť aj polevu zmiešaním mascarpone, cukru a šľahačkovej smotany.
  3. Vykysnuté cesto vyvaľkajte, potrite plnkou a nakrájajte na asi 3 cm hrubé kusy. Tie poukladajte na plech s papierom na pečenie a nechajte ešte asi 15 minút podkysnúť. Pred pečením ich popolievajte šľahačkovou smotanou. Pečte pri teplote 180°C asi 25 minút. Upečené horúce rolky potrite polevou.