Recepty z kastingu do Pečie celé Slovensko 1/2 - Mini Burger z morčacieho mäsa s karamelizovanou cibuľkou

Miniburger z morčacieho mäsa s karamelizovanou cibuľkou | sweetlifeofmimi.sk

Na instagrame som sa vás už pred časom pýtala, či by ste chceli recept na moje kastingové výtvory. Konečne sa mi podarilo spísať pre vás recepty!

120 min

Ak Vás zaujíma, ako prebiehal celý kasting do Pečie celé Slovensko, spísala som to do samostatného článku.

Suroviny

Na žemličky

450ghladkej pšeničnej múky
240mlmlieka
21gdroždia
1,5 ČLsoli
štipkucukru
70gzmäknutého masla
1žĺtok
1 PLsemiačok na posypanie

Na mäsové placky

400gmletého morčacieho mäsa z pŕs
2jablká
2 ČLsoli
0,5 ČLsušeného cesnaku
1 ČLúdenej papriky
70gzmäknutého masla

Na medovo-horčicový dresing

2 PLmedu
1,5 PLhorčice
pár kvapiekcitrónovej šťavy

Na karamelizovanú cibuľku

2červené cibule
1 PLmasla
1 ČLredukovaného balsamica
1 ČLmedu
1 ČLsójovej omáčky

Na dokončenie

listový šalát
syr (eidam, čedar)
cherry paradajky

Postup

  1. Začneme prípravou žemličiek. Z mlieka, štipky cukru a droždia si urobíme kvások. Keď nám kvások vzíde, pridáme ho k múke zmiešanej so soľou. Do vzniknutého hmoty pridáme po kúskoch maslo a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť pri izbovej teplote.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na cca 40 gramové guličky. Každú žemličku vytvarujeme tak, aby sme mali spoj cesta na spodnej strane a čo najlepšie uzatvorený. Žemličky poukladáme na plech, potrieme žĺtkom a posypeme semiačkami. Pečieme pri teplote 180°C približne 12 minút, treba sledovať.
  3. Mäso zmiešame s najemno nastrúhanými jablkami, osolíme, pridáme sušený cesnak a údenú papriku, poriadne premiešame a necháme chvíľu postáť.
  4. Zatiaľ si pripravíme medovo-horčicový dresing, a to iba zmiešaním všetkých surovín.
  5. Ďalší komponent je karamelizovaná cibuľa, na ktorú si dáme roztopiť na panvicu maslo, pridáme na tenké pásiky nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa zmäkne, pridáme balsamico, med a sójovú omáčku. Cibuľa má byť vo finále mäkká, lepkavá, obalená medovou zmesou.
  6. Z mäsa vytvarujeme malé placky, ktoré opekáme na rozohriatej panvici. Keď ich otočíme, na opečenú stranu dáme roztopiť kúsok syra.
  7. Burger skladáme takto: spodnú polovicu žemličky potrieme dresingom, na ktorý položíme šalát. Nasleduje mäsová placka so syrom, karamelizovaná cibuľka, paradajka a opäť dresingom potretá žemľa.