Recepty z kastingu do Pečie celé Slovensko 2/2 - Cupcake so slaným karamelom

Cupcake so slaným karamelom z kastingu do Pečie celé Slovensko | sweetlifeofmimi.sk

Pokračovanie receptov z kastingu do Pečie celé Slovensko, tentokrát sladký výrobok - jemný cupcake so slaným karamelom!

60 min

Ak chcete vedieť, ako moje výrobky zhodnotila porota na kastingu, dozviete sa to v tomto článku.

Suroviny

Na cupcake

200ghladkej pšeničnej múky
120gcukru
1,5 ČLkypriaceho prášku
štipkusoli
2 ČLkakaa
125gmasla
150gbieleho jogurtu
2vajcia

Na krém

250gmascarpone
125mlšľahačkovej smotany
2 PLpráškového cukru
0,5 ČLvanilkovej pasty

Na slaný karamel

150gkryštálového cukru
50gmasla
100gšľahačkovej smotany
štipkasoli

Postup

  1. Múku, prášok do pečiva, kakao, cukor a soľ zmiešame vo väčšej mise. Maslo, jogurt, vajcia vymiešame a prilejeme k sypkým surovinám. Spolu zmiešame do jednoliateho cesta.
  2. Cesto dávkujeme do formičiek na muffiny asi do ¾ objemu. Pri 180°C pečieme asi 20 minút. Muffiny necháme vychladnúť.
  3. Zatiaľ si vymiešame krém, iba vyšľahaním všetkých surovín. Krém necháme stuhnúť v chladničke
  4. V hrnci si na malom plameni pomaly upálime cukor na karamel, treba dávať fakt pozor a stáť pri tom. Do karamelu pridáme maslo izbovej teploty nakrájané na malé kúsky, poriadne zamiešame, stále nechávame na ohni pomaly variť. Prilejeme smotanu na šľahanie, tiež najlepšie izbovej teploty, môžeme ju predtým trochu ohriať. Smotanou sa nám zmes krásne spojí a môžeme ju odstaviť z ohňa. Pridáme soľ podľa chuti (ja som dala cca 1/4 ČL, ale bolo to veľmi jemne slané).
  5. Do každého cupcake-u vyrežeme do hĺbky otvor, ktorý naplníme tekutým karamelom.
  6. Na vrch nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka krém, ozdobíme podľa vlastnej chuti karamelom, ovocím. Ja som pridala na kasting domácu makrónku plnenú jahodovým gélom.