Mrkvová torta s pomarančom a karamelom

Mrkvová torta s pomarančom a karamelom | sweetlifeofmimi.sk

Luxusný dezert, ktorý v sebe spája nadýchaný korpus, voňavý pomaranč, vanilkový krém a jemný tekutý karamel.

70 min

Suroviny

Na cesto

500 gnajemno nastrúhanej mrkvy
250 ghladkej múky
250 gpolohrubej múky
215 gcukru
1 balíkprášku do pečiva
1 ČLškorice
štipkasoli
2pomaranče
70 gnahrubo nasekaných orechov
3vajcia
200 mloleja

Na krém

500 gmascarpone
2 balíkyvanilkového cukru
200 mlšľahačkovej smotany

Na karamel

75 gcukru
25 gmasla
70 mlšľahačkovej smotany

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme šťavu z jedného pomaranča a olej, neskôr sypké suroviny (okrem mrkvy a orechov), do cesta vmiešame mrkvu a na záver orechy. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 50minút, podľa rúry.
  2. V hrnci upálime karamel, pridáme maslo izbovej teploty a teplú smotanu, zvaríme na omáčku.
  3. Na krém vyšľaháme mascarpone s cukrom a so šľahačkou.
  4. Vychudnutý korpus rozrežeme na polovicu, spodný plát pokvapkáme šťavou z polovice pomaranča, navrstvíme krém, karamel a prikryjeme druhým plátom. Ten opäť pokvapkáme pomarančovou šťavou a natrieme krém. Ozdobíme napríklad vlašskými orechmi.