Babičkin lángoš

Domáce lángoše | sweetlifeofmimi.sk

Nájsť dokonalý recept na lángoš môže byť náročné. Tak už ďalej nehľadajte, tento od babičky je ten pravý!

90 min

Suroviny

1 kghladkej múky
0,5 lmlieka
2 ksvajec
1 kockadroždia
1 kspochúťkovej smotany
1 PLsoli
štipkacukru
podľa chutirasca

Na dokončenie

olej na vyprážanie
strúhaný syr
cesnak
kečup, smotana, tatárska omáčka...

Postup

  1. Do zahriateho mlieka dáme cukor, asi 2 PL múky a rozdrobené droždie, necháme chvíľu poskytnúť. V miske zmiešame pochúťkovú smotanu, vajcia, soľ a rascu. Pridáme vykysnutý kvások, zvyšné mlieko a múku, vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť v chladničke aspoň hodinu (kľudne aj viac).
  2. Z cesta na pomúčenej doske vypracujeme placky, a tie vyprážame v horúcom oleji dozlata. Posolíme, posypeme syrom, potrieme cesnakom, kečupom, smotanou, každý podľa seba. Dobrú chuť!