Jahodový perník s čokoládou

Jemný jahodový perník s čokoládou | sweetlifeofmimi.sk

Recept na perník patrí k najjednoduchším receptom, ktoré môžete mať vo svojej zbierke. Je mäkkučký, voňavý a suroviny na jeho prípravu máme doma asi stále.

45 min

Na prípravu som použila plech s rozmermi cca 20x30 cm.

Suroviny

Na cesto

1vajce
2 balíkyvanilkového cukru
2 PLjahodového džemu
250 mlmlieka
200ghladkej múky
1/2 balíkaprášku do pečiva
1,5 PLkokosu (prípadne mletých orechov
1/2 PLškorice
1/2 ČLperníkového korenia
60 gčokolády

Na polevu

3 PLdžemu
60gčokolády
2 PLmlieka

Postup

  1. Vajce vymiešame do peny s vanilkovým cukrom, pridáme džem a mlieko.
  2. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, kokos, škorice a perníkové korenie.
  3. Suché ingrediencie nasypeme do mokrých, poriadne zamiešame a na záver pridáme na malé kúsky nakrájanú čokoládu. Cesto vylejeme do formy alebo malého pekáča, pečieme cca 35 minút pri teplote 175°C.
  4. Hotový, ešte teplý koláč natrieme džemom. Čokoládu nakrájanú na malé kocky zalejeme horúcim mliekom, necháme chvíľu postáť a vymiešame na hladkú polevu, ktorú následne vylejeme na koláč. Môžeme ešte posypať kokosom a koláč necháme vychladnúť.