Francúzsky toast

Francúzske toasty z vianočky s tvarohom a ovocím | sweetlifeofmimi.sk

Francúzske toasty sú obľúbeným raňajkovým jedlom. Ich pôvod nájdeme už v časoch starého Ríma. Príprava francúzskych toastov je veľmi jednoduchá, ja som pre Vás pripravila recept z vianočky.

20 min

Suroviny

1menšiu vianočku
2 ksvajcia
štipkasoli
300 mlmlieka
1 balíkvanilkového cukru
1/2 ČLškorice
maslo na opekanie

Na podávanie

ovocie
vanilkový tvaroh
práškový cukor

Postup

  1. Vianočku nakrájame na približne 1 cm hrubé plátky. Mlieko vyšľaháme s vajcami, osladíme, pridáme škoricu.
  2. Na panvici necháme na strednom plameni roztopiť maslo. Plátky vianočky necháme poriadne „napiť“ mliekom, odkvapkáme a dáme na panvicu s maslom pomaly opekať. Trvá to asi 3-4 minúty, nesnažte sa to urýchliť, tá chvíľka čakania stojí za to.
  3. Keď bude toast opečený, natrieme ho tvarohom, prípadne použijeme iba ovocie, posypeme práškovým cukrom a podávame.