Najlepší čučoriedkový frgál

Čučoriedkový frgál | sweetlifeofmimi.sk

Jemné kysnuté cesto, poctivá vrstva vanilkového tvarohu, čučoriedky a skvelá posýpka zaručia, že tento frgál bude chutiť každému!

90 min

Suroviny

250 gpolohrubej múky
140 mlmlieka
1žĺtko
20 gdroždia
75 gmasla
1 balenievanilkového cukru
štipkasoli

Na náplň

300 gjemného tvarohu
1 balenievanilkového cukru
3 PLcukru
250 gčučoriedok

Na posýpku

50 gmasla
50 gcukru
50 gkrupice
2 gcukru s tonka fazuľou

Na potretie

1 PLmasla
1 ČLrumu

Postup

  1. Z múky, mlieka, masla, droždia, vanilkového cukru, soli a žĺtka vypracujte jemné cesto, ktoré nechajte kysnúť približne hodinu.
  2. Zatiaľ vymiešajte tvaroh s cukrom a pripravte si posýpku z krupice, cukru, cukru s tonka fazuľou a masla.
  3. Vykysnuté cesto jemné roztiahnite na papieri na pečenie na kruh s priemerom približne 30 cm. Okraje by mali byť trochu vyššie, aby nevytiekla náplň. Pridajte tvaroh, rozotrite ho a posypte čučoriedkami. Na vrch nadrobte posýpku.
  4. Koláč pečte pri teplote 180°C približne 30 minút. Okraje upečeného koláča potrite rozpusteným maslom zmiešaným s rumom.