Čokoládová bábovka

Čokoládová bábovka | sweetlifeofmimi.sk

Bábovka patrí k najjednoduchším dezertom. Kľúčom je dobrý recept a kvalitná forma na pečenie.

75 min

Suroviny

150 gčokolády
200 gmäkkého masla
150 gpráškového cukru
štipkasoli
1 balíkvanilkového cukru
4vajcia
280 gpolohrubej múky
4 ČLkakaa
1,5 ČLprášku do pečiva
5O mlmlieka
100 gjahôd

Postup

  1. Maslo s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny, po jednom pridávame vajcia. Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom. Sypkú zmes pridáme k vyšľahanému maslu, prilejeme mlieko a vymiešame do jednoliateho cesta.
  2. Na záver pridáme roztopenú, ale nie horúcu čokoládu. Asi 2/3 cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, pridáme jahody a zalejeme zvyškom cesta.
  3. Pečieme pri teplote 175°C cca hodinu. Podávame napríklad so zmrzlinou.