Banofee pie

Banofee pie | sweetlifeofmimi.sk

Banofee pie je jednoduchý nepečený dezert, v ktorom sa spája jemný sušienkový korpus, sladké banány, lahodný karamel a nadýchaná šľahačka.

45 min

Na prípravu som použila formu s priemerom 20cm.

Suroviny

Na sušienkový základ:

75gmaslových sušienok
75gkaramelových sušienok
75gmasla

Na karamel:

150gkryštálového cukru
50gmasla
110mlšľahačkovej smotany

alebo použijeme karamelové kondenzované mlieko z plechovky

Ďalej potrebujeme:

3banány
250mlšľahačkovej smotany
podľa chutipráškový cukor
1/2 ČLvanilkového extraktu
10gnastrúhanej čokolády

Postup

  1. Podrvené sušienky zmiešame s rozpusteným maslom, utlačíme na spodok formy a dáme na 15 minút do chladničky.
  2. Zatiaľ si pripravíme karamel. Tento krok si môžete uľahčiť, ak použijete karamelové kondenzované mlieko z konzervy. Cukor necháme skaramelizovať, pridáme maslo a šľahačkovú smotanu, odstavíme. Presnejší návod nájdete v staršom reel-e na mojom Instagrame.
  3. Banofee postup prípravy 1 | sweetlifeofmimi.sk Na stuhnutý sušienkový základ poukladáme banány nakrájané na kolieska.
  4. Banofee postup prípravy 2 | sweetlifeofmimi.sk Banány zalejeme teplým uvareným karamelom alebo karamelom z plechovky. Na karamel môžeme poukladať ďaľšiu vrstvu na kolieska pokrájaných banánov.
  5. Koláč necháme stuhnúť pár hodín v chladničke. Na záver na koláč navrstvíme vyšľahanú osladenú šľahačku a dozdobíme strúhanou čokoládou. Opäť odporúčam aspoň na hodinku dať do chladničky.